We denken graag mee!
info@kudo-voices.com 050 - 85 091 28 050 - 85 091 28

Veelgestelde vragen

Algemeen.

Wij zijn Kudo Voices! Bij ons vind en bestel je gemakkelijk de juiste voice-over stem voor je project. Hier vind je antwoorden op de meest voorkomende vragen over ons en over voice-overs.

Bij Kudo Voices vind je makkelijk en snel de juiste voice-over stem voor je project. Wij maken het zoeken en vergelijken van voice-over stemmen handig en leuk aan de hand van demo's en een duidelijk portfolio. Wanneer je de voice-over stem hebt gevonden die bij je project past, kan je deze in de meeste gevallen direct online bestellen, met de gewenste extra services die we aanbieden bij Kudo Voices. Mocht een stem niet direct bestelbaar zijn, dan kan je gemakkelijk een prijsaanvraag doen voor het project dat je hebt aangemaakt. Wij kunnen dan op basis van de gegeven informatie een voorstel doen en reageren doorgaans binnen 24 uur. Dagelijks werken wij aan het uitbreiden van ons bestand met voice-over stemmen, zodat je weet dat je bij Kudo Voices altijd de juiste stem kan vinden. Wij maken vaste afspraken met honderden voice-over stemmen in meerdere talen, waaronder Nederlands, Vlaams, Engels, Duits, Frans, Italiaans en Pools. Daarnaast bieden wij ook verschillende dialecten aan, zoals Gronings, Drents, Twents en Fries.

Een voice-over is een stemopname die wordt gebruikt om je boodschap over te brengen op het publiek. Ze worden gebruikt bij verschillende soorten producties, zoals films, televisieprogramma's, documentaires, commercials en bedrijfsvideo's. Een voice-over kan worden gebruikt om een verhaal te vertellen, instructies te geven, informatie over te dragen of om een bepaald gevoel of sfeer te creëren. Dit is waarom het kiezen van de juiste voice-over stem erg belangrijk is. Gelukkig is dat bij Kudo Voices heel gemakkelijk, door dat wij een uitgebreid arsenaal aan stemmen en demo's hebben.

Bij het kiezen van de juiste voice-over stem is het belangrijk om over het doel van de productie en het publiek dat je wilt bereiken na te denken. Wat spreekt jouw doelgroep aan? Luister naar de demo's van onze voice-over stemmen om een idee te krijgen van hun stijl en "tone of voice". Zo vind je een voice-over stem die bij je project past. Bij elk profiel vind je een biografie van de voice-over stem en personalia als de leeftijd, het geslacht en enkele trefwoorden. Deze helpen om een beter beeld bij de stem te krijgen. Sommige voice-over stemmen hebben aangegeven (meestal) binnen een bepaalde te kunnen leveren. Sommige voice-over stemmen leveren bijvoorbeeld al binnen 24 uur. Als dit belangrijk is voor je project, dan kun je dat meenemen in je keuze. Je vindt deze informatie op het profiel van de voice-over stem. Bij Kudo Voices adviseren we je ook altijd graag bij het maken van de juiste keuze. Neem dus gerust contact op! Je kunt ons e-mailen of bellen via info@kudo-voices.com of +31 (0)50 850 91 28.

In ons bestand hebben wij een grote hoeveelheid gevarieerde voice-over stemmen. Momenteel zijn de volgende talen beschikbaar: Nederlands, Vlaams, Engels, Duits, Frans, Italiaans en Pools. Ook beschikken we over voice-over stemmen met verschillende lokale dialecten. Mocht je op zoek zijn naar een andere taal, neem dan contact met ons op. Wij zullen dan in ons uitgebreide netwerk op zoek gaan naar de juiste stem. Stuur een e-mail of bel ons, via info@kudo-voices.com of +31 (0)50 850 91 28.

Bij Kudo Voices hebben wij een grote hoeveelheid gevarieerde voice-over stemmen, ook in verschillende lokale dialecten. Sommige voice-over stemmen in het Gronings, Fries, Vlaams of Drents zijn zelfs beschikbaar voor spoedklussen.

Bij Kudo Voices kunnen wij je altijd helpen met het zoeken naar de voice-over stem die het beste past bij jouw project! Of het nou gaat om een radio of tv commercial, een online pre-roll, een advertentie of bedrijfsfilm. Wij kennen onze stemmen goed en kunnen je dus passend adviseren. Neem dus gauw contact op per e-mail of telefoon via info@kudo-voices.com of +31 (0)50 850 91 28. Dan gaan we samen aan de slag!

Kudo Voices is marktleider in voice-overs voor internet, radio en televisie. Sinds 2012 produceren wij voor commercials, bedrijfsvideo's en e-learning. Wij hebben een reputatie opgebouwd als een professionele en betrouwbare partij. Ons uitgebreide bestand aan voice-over stemmen hebben we opgebouwd doordat stemacteurs graag met ons samenwerken. Heb je een specifieke vraag of wil je gewoon even kennismaken? Stuur een e-mail of bel ons, via info@kudo-voices.com of +31 (0)50 850 91 28. We kijken uit naar je bericht!

Bestellen.

Bestellen van een voice-over is bij Kudo Voices heel makkelijk. We leggen je graag uit hoe dat komt en geven je tips bij het samenstellen van je project. Dit zijn de vragen die het vaakst aan ons gesteld worden.

Bestellen van een voice-over is heel eenvoudig. Om te beginnen ga je naar het profiel van je gewenste voice-over stem. Klik dan op de grote blauwe knop om naar het bestelformulier te gaan. Is dit je eerste bezoek? Dan vragen wij eenmalig je e-mailadres. Dit e-mailadres wordt gebruikt om je voorkeuren en projecten te bewaren. Gefeliciteerd! Je kan nu de bestelling plaatsen. Voer de projecttitel, de doelstelling en het script in. Je kan ook het script als bijlage toevoegen. Eventueel kun je met extra instructies aangeven waar op gelet moet worden, zoals bijvoorbeeld de stijl van spreken, links met voorbeelden of de uitspraak van namen. Vervolgens kies je de extra service uit die je wilt ontvangen. We bevelen je zowel cleaning als mixage aan. Dat noemen we "alles perfect". Ook bieden we copywriting en de mogelijkheid tot live-regie aan. Overzicht houden is makkelijk. Aan de rechterzijde van het scherm zie je steeds duidelijk de specificaties van je project en de prijsopbouw. Ook kun je daar met één klik je bestelling plaatsen of een prijsaanvraag doen.

Bij Kudo Voices is de basisprijs van een voice-over doorgaans €250. Vervolgens is er een meerprijs afhankelijk van de lengte van het script. Gelukkig kun je van de meeste voice-over stemmen tijdens het invullen van je project al meteen zien wat die meerprijs is. Tijdens het bestellen kan je altijd overzichtelijk aan de rechterkant van je scherm de prijsopbouw bekijken. Afhankelijk van waar de voice-over voor ingezet gaat worden is er soms een buy-out nodig. Dit is een licentie voor het gebruik van de opnames in een advertentie, bijvoorbeeld op sociale media of de radio. In dat geval wordt dit tijdens het bestelproces duidelijk uitgelegd. Wij proberen met iedere voice-over stem een vaste prijsafspraak te maken. Daardoor heb je meteen tijdens het bestellen duidelijkheid over de kosten. Sommige stemmen zijn op offertebasis. Voor deze stemmen kun je gemakkelijk een prijsaanvraag doen. Hier wordt doorgaans binnen 24 uur op gereageerd.

Bij Kudo Voices gaat betalen heel gemakkelijk. We bieden verschillende betaalmethoden aan om het bestelproces zo soepel mogelijk te laten verlopen. Online kun je betalen met iDeal. Dit is de snelste manier om je betaling te verwerken. Betaling via Creditcard en PayPal is op verzoek ook mogelijk.

Wanneer je begint met het schrijven van een script, is het belangrijk om goed na te denken over je doelgroep en hoe je deze het beste kunt aanspreken. In de voice-over wereld hebben we het dan over de “tone of voice”. Zorg ervoor dat je woorden gebruikt die voor iedereen begrijpelijk zijn en dat je “to the point” bent. Is de voice-over bedoeld voor gebruik bij een video? Lees dan de tekst eens een aantal keer hardop voor met de video erbij en controleer dat deze goed bij elkaar passen. Als de video al klaar is of in een vergevorderd stadium, is het handig om deze mee te sturen met het script. Zo kunnen wij de video met de voice-over stem doornemen. Twijfel je over hoe lang je tekst duurt? Gebruik onze handige tool om de spreektijd te bepalen. Zo zorg je dat de timing van de voice-over voldoet aan je eisen. Hulp nodig bij het schrijven of verbeteren van het script? Wij bieden als extra service ook copywriting aan. Je kunt bij het plaatsen van je bestelling aangeven dat je daar gebruik van wilt maken.

Zodra je online je bestelling hebt geplaatst of een prijsaanvraag doet, ontvang je direct een e-mailbevestiging van ons. Zo weet je dat de details van je project goed zijn aangekomen. We gaan vervolgens meteen aan de slag met het briefen van de voice-over stem. Binnen 24 uur nemen we contact met je op voor een statusupdate. Vaak gaat dat zelfs veel sneller. De meeste voice-over stemmen kunnen al heel snel leveren. Wil je nog meer zekerheid hebben dat jouw project snel gereed is? Kies dan voor een voice-over stem die een gemiddelde levertijd heeft aangegeven. Sommige voice-over stemmen leveren (meestal) al binnen 24 uur!

Extra service.

Bij Kudo Voices zorgen we dat je tevreden bent over de kwaliteit van je voice-over. Dat betekent ook dat we een breed scala aan extra service aanbieden om aan jouw specifieke behoeften te voldoen. Zo weet je precies waar je aan toe bent en betaal je nooit te veel.

Daaronder valt audiobewerking van de hoogste kwaliteit. Maar ook bijvoorbeeld de mogelijkheid tot live-regie, zowel digitaal als op locatie.

In het bestelproces kan je zelf gemakkelijk kiezen welke audiobewerking we moeten uitvoeren. Wil je dat de voice-over perfect en direct klaar voor gebruik is? Of heb je liever de ruwe audio opnames en ga je daar zelf mee aan de slag? Allebei geen probleem! Bij Kudo Voices bieden wij als extra service de "alles perfect" aan. Met deze bundel zorgen wij ervoor dat de opnames perfect zijn opgeschoond, ge-edit en afgemixt zodat je snel verder kan met je opdracht. Dit is een makkelijke en voordelige keuze. Maar je kunt deze diensten ook los bestellen, als je bijvoorbeeld alleen maar editing of mixage wilt. De kosten van de extra service is altijd direct duidelijk en vind je bij het bestellen van je project terug in de prijsopbouw aan de rechterkant van je scherm.

Nabewerking: Kies je voor nabewerking, dan zorgen we voor volledig opgeschoonde en geëdite opnames. We verwijderen alle storende bijgeluiden, zoals mondgeluiden en onnodige ademhalingen. Mixage en Mastering: Met deze optie mixen en masteren wij de audio in een van onze professionele studio’s. Zo klinkt jouw opname optimaal op elk audiosysteem, van je telefoon tot bioscoopgeluid! Alles Perfect: Deze bundel combineert nabewerking, mixage en mastering voor een voordelige prijs. Dit garandeert perfect opgeschoonde, ge-edite en afgemixte opnames. We verwijderen storende bijgeluiden, editen de beste takes samen, en mixen de audio voor een optimaal resultaat. Alle extra service is gemakkelijk tijdens het bestelproces te kiezen.

Absoluut! Vaak zien wij bij Kudo Voices teksten binnenkomen die op een lezende manier geschreven zijn. Niks mis mee natuurlijk, maar hier zijn vaak nog flink wat verbeteringen in te maken. Voor een goed resultaat moet de tekst moet namelijk optimaliseerd zijn voor een sprekende voice-over. Kudo Voices biedt hiervoor een copywriting service aan. Zo kan je er zeker van zijn dat het maximale uit de tekst wordt gehaald en de boodschap goed overkomt bij het publiek. Klik hiervoor tijdens het bestelproces eenvoudig de optie voor copywriting aan. Goeie keuze als het aan ons ligt.

Bij Kudo Voices bieden wij de mogelijkheid om via een online verbinding deel te nemen tijdens de opnamesessie met de gekozen voice-over stem. Door live deel te nemen kunt je goed instructies en aanwijzingen geven. Toch graag fysiek bij de opnamesessie aanwezig? Dat kan! Momenteel hebben wij opnamelocaties in Groningen, Emmen en Almere en we breiden uit naar meerdere plaatsen door het land. Houd er rekening mee dat er extra kosten verbonden zijn aan het boeken van een studio en voice-over stem op locatie.

Nasynchroniseren is een vak, en dat is een vak dat Kudo Voices verstaat. In onze studio hangen grote tv-schermen waarop de voice-over stemmen gemakkelijk video’s kunnen bekijken tijdens het nasynchroniseren. Dat is nodig om te zorgen dat het geluid goed overeenkomt met het beeld. Sommige voice-over stemmen zijn geschikter dan anderen, omdat nasynchroniseren om hele specifieke vaardigheden en ervaring met stemacteren vraagt. Daarom kun je het beste contact met ons opnemen per e-mail of telefoon via info@kudo-voices.com of +31 (0)50 850 91 28. Dan vinden we samen de beste voice-over stem voor je project.

Haastige spoed is zelden goed. Maar als er snel een voice-over geregeld moet worden, zit Kudo Voices voor je klaar! We hebben een goed overzicht van welke voice-over stemmen mogelijk direct beschikbaar zijn en kunnen bovendien snel schakelen. Neem dus gauw contact op. Je kunt ons in dit geval het beste bellen op telefoonnummer +31 (0)5 085 091 28.

Productie.

We vertellen je graag meer over hoe je voice-over tot stand komt. Dit zijn de veelgestelde vragen over de praktische en technische aspecten van de productie van jouw voice-over.

Tegenwoordig hebben veel voice-over stemmen een professionele home studio van hoge kwaliteit. Hierdoor kan er vaak snel een opname worden gepland. Door onze strenge intakeprocedure weten wij zeker dat bij Kudo Voices aangesloten voice-over stemmen met eigen opnamefaciliteiten, ook de kwaliteit kunnen leveren die wij als standaard willen hanteren. Kudo Voices biedt ook verschillende opnamelocaties verspreid door Nederland. Momenteel hebben wij opnamelocaties in Groningen, Emmen en Almere. Nadat de voice-over stem door ons is gebrieft, kan de opname starten. De voice-over stem neemt de tekst zelfstandig of met begeleiding in hun eigen studio op of komt naar één van onze opnamelocaties. De rauwe opnames worden naar een van onze audio experts gestuurd. Die controleert de opnames en voert de eventuele nabewerking uit, zoals mixage, cleaning en/of editing. Bij oplevering ontvang je een bericht dat de opgenomen voice-over in je dashboard te downloaden is. Deze vind je via het menu rechtsboven op onze website.

Bij Kudo werken we regelmatig voor scholen, kerken, overheidsinstanties en uitgevers. Voor hun spreken we bijvoorbeeld e-learning modules, geschriften en boeken in. We hebben dus ruim ervaring met het opnemen en verwerken van lange teksten. Zowel voor audio als voor video doeleinden. Soms kan het voor projecten met veel of lange teksten prettig zijn om even te overleggen. Stuur in dat geval een e-mail of bel ons via info@kudo-voices.com of +31 (0)50 850 91 28. We denken graag met je mee voor een maatwerkoplossing die past bij jouw project.

Elke online bestelling wordt door ons op voorhand gecheckt en besproken met de voice-over stem. Hierdoor is er vaak nog voldoende tijd om een aanpassing door te geven. Mocht het zo zijn dat de opnames al geweest zijn, dan is het vaak mogelijk om bijvoorbeeld een deel van de voice-over opnieuw te doen. Wij proberen altijd een passende oplossing te vinden. Schroom dus niet en neem gauw contact op e-mail of telefoon via info@kudo-voices.com of +31 (0)50 850 91 28. Als de opnames spoedig plaatsvinden kan dat het beste door ons te bellen, zodat er meteen gehandeld kan worden.

Oplevering.

Handig om te weten is natuurlijk hoe de oplevering van je project plaatsvindt. Dat leggen we graag aan je uit.

Wij leveren standaard altijd "lossless" audio op, wat betekent dat er geen enkel verlies van kwaliteit optreedt tussen de opname en de oplevering. Standaard leveren wij op in WAV-formaat op minimaal 16-bit en 44.1 kHz. Alle populaire software voor audio- en videobewerking kan hiermee werken. Mocht je de wens hebben de bestanden anders aangeleverd te krijgen, dan kun je telefonisch contact met ons opnemen of een e-mail sturen. We horen graag de technische eisen van jouw werksituatie via info@kudo-voices.com of +31 (0)50 850 91 28.

Je kan inloggen bij Kudo Voices in het menu rechtsbovenin met het e-mailadres dat je gebruikt hebt bij het bestellen. Je ontvangt een bevestiginscode per e-mail om te controleren dat jij het bent. Al je bestanden vind je terug in je eigen dashboard. Ga daarvoor in het menu rechtsboven naar "Mijn projecten". Hier heb je een volledig overzicht van al je projecten en de bijbehorende bestanden.

Na de oplevering van je project zijn zowel de audiobestanden als de factuur in je dashboard terug te vinden. Daar vindt je ook een overzicht van al je eerdere projecten. Je ontvangt de factuur daarnaast ook automatisch per e-mail zodra deze beschikbaar is. Heb je geen bevestiging van je bestelling of betaling ontvangen? Neem dan contact met ons op per e-mail of telefoon via info@kudo-voices.com of +31 (0)50 850 91 28.

Na de oplevering van de voice-over kun je deze in principe oneindig gebruiken voor het doel dat je hebt aangegeven tijdens het bestellen. Voor gebruik in advertenties ligt dat anders. De buy-out die daar voor nodig is, een soort licentie, loopt namelijk voor een bepaalde periode. Met deze buy-out heb je het recht om de opnames voor de overeengekomen buy-out periode te gebruiken, op het afgesproken medium en binnen het afgesproken vertoningsgebied. Deze buy-out periode kan verschillen tussen 13 weken, 6 maanden, 1 jaar of onbeperkte duur. Voice-over stemmen hanteren hiervoor verschillende prijzen. De ingangsdatum van deze periode gaat in op de factuurdatum of op een andere vooraf overeengekomen datum. Als je na deze periode opnieuw gebruik wilt maken van de desbetreffende opname, kan je contact opnemen om een nieuwe buy-out af te nemen. Neem in dat geval contact op per e-mail of telefoon via info@kudo-voices.com of +31 (0)50 850 91 28. Voor meer informatie over de gebruiksrechten kan je onze algemene voorwaarden bekijken.

Bij Kudo Voices willen wij graag aan het einde van de dag met een voldaan gevoel naar huis. Ons streven is dus altijd ervoor te zorgen dat de klant tevreden is. We werken secuur en proberen altijd het script en de instructies tot op de letter te volgen. Soms kan een opname toch anders uitpakken dan je graag had gezien. Bijvoorbeeld omdat je op basis van het eindresultaat het script verder wil verbeteren of omdat er bij de opnames een fout in is geslopen. Als er een fout in de voice-over zit omdat iets niet juist is uitgevoerd door Kudo Voices of de aangesloten voice-over stem, dan zullen we dit uiteraard voor je oplossen. Bekijk onze algemene voorwaarden voor meer informatie. Aan het opnieuw uitvoeren van opnames vanwege bijvoorbeeld late wijzigingen in het script, zitten meerkosten verbonden. Overleg gerust over de mogelijkheden. Dat kan per e-mail of telefoon via info@kudo-voices.com of +31 (0)50 850 91 28.

Voor stemmen.

Ben jij actief als voice-over stem of wil je dat worden? We kijken ernaar uit om jouw stem te horen en samen te werken aan nieuwe projecten!

Bij Kudo Voices zijn we altijd op zoek naar geweldige voice-over stemmen! Als jij denkt dat je over zo’n stem beschikt, nodigen we je graag uit om je aan te melden via ons aanmeldformulier. Je vindt een link naar dit formulier onderaan deze pagina.
Floris Jonker
DemoReelClipKudo Housing
0:00 / 0:00
Bekijk profiel Meteen bestellen